Jag blöder igen (vecka 13 var rätt…)

Vecka 13 var rätt kass faktiskt, om man ser till graviditetsbiten. Jag har varit tyst från sociala medier i helgen. Jag känner mig en aning tom och inte alls rolig faktiskt. 

Jag har ju blött lite till och från den här gången. I går började jag blöda igen. Jag tycker att det känns så jävla vidrigt rent ut sagt. Blod under graviditeter betyder en sak i min hjärna – missfall. 

Vi är klara med vecka 13 nu. I morgon går vi in i vecka 14. Eller ja, jag hoppas att vi gör det. Jag tror inte att blödningarna är tecken på missfall nu. Men jag tycker inte att det känns bra. Känns som att något är fel.

Nu har jag blött tre gånger sen förra gången vi kollade så att allt var bra med åttan (hen går under arbetsnamnen åttan för min del och Sune för Andreas del). Jag kan inte låta det va okollat denna gången med. Det klarar jag inte tror jag.

Jag ska rådfråga min bm i morgon tänker jag. Jag skulle vilja träffa en läkare och kolla så att allt är som det ska, men jag känner inte för att åka till gynakuten och bli idiotförklarad för att man är orolig och få ”blödning under graviditeter är vanligt” kastat i ansiktet. 

Om nu blödning under graviditeten är så himla vanligt, varför pratar vi inge öppet om det då? Jag blir så less på att det ska vara så jobbigt och pinsamt att prata om saker som inte är en dans på rosor. 

Jag blödde inte en enda droppe under tjejernas graviditeter. Varför gör jag det denna gången? 

Det får summera vecka 13. Jag är inte taggad på vecka 14, men jag hoppas att vi tar oss vidare till vecka 15. 

Gravid i vecka 13 med tredje barnet.0

Förövrigt världens skönaste trosor. Vi hörs. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *