Första trimestern är över! Sammanfattning av vecka 12

Det här är ju fantastiskt! I morgon går vi in i vecka 13 och med det vinkar vi hejdå till första trimestern. Bye, bye jag är glad över det avskedet. 

Vissa saker känns så himla bra. Det första är helt klart att jag klarat 12 veckor utan att bli sjukskriven. Jag är ju egenföretagare nu, men ändå. Livet fungerar! Jag är inte sängliggandes och lider av smärta så fort jag får för mig att resa på mig. Jag fungerar riktigt bra till och med! 

Sen en annan sak är att jag mår bra psykiskt. Jag är inte rädd. Jag är inte besvärad över graviditeten. Jag känner mig lugn och trygg i hela grejen. Det känns så märkligt. 

Hur var vecka 12 då? Jo jag skrev ju förra söndagen att jag trodde att min trötthet var förbi, men det fick jag snabbt äta upp. Jag har några dagar varit sjukligt trött även denna vecka men inte varje dag. 

Jag tog prover som analyserade mina värden genom wellow.se och deras tjänst ”Min Gravidhälsa” (du kan läsa inlägget om det HÄR) och fick tillbaka provsvaren i fredags som visade att allt såg bra ut! Det var en sån lättnad. Jag svävade på moln hela dagen. Jag kommer säkert att göra samma sak längre fram i graviditeten med, för värdena förändras ju hela tiden. 

Men så spännande. Jag fick börja med järntabletter redan vid inskrivningen för att mina järnvärden var dåliga, men nu visade testet att mina järnvärden såg bra ut! Så konkret svart på vitt, att man bör ta hand om sig. Så härligt! (Pssst… På Instagram delade jag alla mina provsvar om du är extra nyfiken)

Gravid med tredje barnet i graviditestsvecka 12

Magen växer på. Men jag ser stor skillnad på den flera gånger under dygnet. Det är ju liksom bara svullnad även om jag sett väldigt gravid ut extremt tidigt i alla mina graviditeter.

Med Angelina trodde en man på Ica att jag var höggravid när jag var i vecka 9. Minns det som igår. Jag skulle bära mina kassar till bilen när han nästan kom springandes efter mig och sa ”men gud om du bär dom där kommer du väl föda här på parkeringen, jag bär dom till din bil” Sen pratade han oroligt om att jag inte borde behöva åka och handla själv när jag är höggravid såhär. 

Låt mig säga såhär, jag höll med honom. Lät han tro att han hade rätt och i samma veva slapp jag bära mina påsar till bilen. Sen satte jag mig bakom ratten, körde iväg och grät lite. Ni ska veta att det inte alltid är roligt att se gravid ut tidigt. 

Det är skitjobbigt faktiskt. Jobbigt att behöva svara att man inte alls ska föda snart, utan har ett halvår kvar. Folk fattar inte. Blickarna man får. Men nej, vet ni. Det där får jag skriva om en annan dag. Jag är glad idag! Jag tänker inte låta sådana saker tynga ner mig nu när det här faktiskt går riktigt bra. 

En annan sak som gjorde mitt liv så mycket bättre denna vecka var när jag köpte mig en bh som passade igår, haha. Dom här bomberna har totalt tappat fokus och exploderat i storlek. En vanlig bh, två sköna amningsbh:ar som jag kan sova i OCH ”över magen gravidtrosor”! Jag har aldrig köpt sådana innan, men tänk vad jag missat. Det må inte vara särskilt sexigt, men så galet bekvämt. 

Summa av kardemumman då… Jag är riktigt bra på att vara gravid den här gången! Antingen så har det med inställning, hälsa och aktiva val att göra. Eller så är det så enkelt att det är pågrund av att det är en kille den här gången. Men det vet vi ju inte. 

Att vara tvåbarnsmamma och egenföretagare gör också att tiden flyger iväg  varesig man vill eller inte. Jag hinner knappt fundera på om det känns bra eller dåligt och troligtvis mår jag även pga av det ännu bättre. Av den enkla anledningen att jag inte hinner inbilla mig att det inte känns bra. 

Win win alltså, välkommen vecka 13! VÄLKOMMEN ANDRA TRIMESTERN! (Dansar segerdansen om och om igen!) 

One comment Add yours
  1. Med andra barnet fick jag också höra att jag var höggravid ganska tidigt. Även jag på ICA haha! Var min gamla kassaledare där som grattade och sen sa ”Men det kan inte vara så långt kvar va, inte mer än två månader?!” Jag var i vecka 16 ?
    Jag ”är en sån” som får stor mage. Och då menar jag stor. Även min mamma och syster fick det under sina graviditeter ??‍♀️
    Under slutet av andra ville jag knappt träffa folk för det var så jobbigt med alla kommentarer om magen. Men så bestämde jag mig för att sluta tänka på vad andra tycker, det här är ju världens häftigaste grej! Och alla ser vi olika ut och det är okej precis hur som. Vara gravid är det vackraste man kan vara med om (även om diverse krämpor är mindre trevliga) och det kändes ännu bättre när vi kom till förlossningen och barnmorskorna blev imponerade över hur stor magen var, bara på ett positivt sätt. De tyckte det är så häftigt hur olika det är! Jag fick en sån boost inför förlossningen ?
    Stort lycka till! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *