Kvinnan sa att det är en pojke

Jag ska sluta upp med att skriva i vecko uppdateringarna på söndagar att vi ”kanske klarar det utan problem ett tag till”. Livet vill uppenbarligen påminna mig om att inte alls tro det bästa hela tiden. 

I måndags var jag och gjorde nytt pass och när jag sitter i bilen så känner jag hur foglossningen ger sig till känna. Äsch tänkte jag, det är nog inget. När Andreas kom hem från jobbet bröt jag ihop för att jag hade ont. Det försvann inte och jag kände mest att ”jaha, då var skiten här”.

Men i går var det lite bättre och idag har det inte gjort ont i fogarna. Min livmoder gör dock ont när jag går. Lite som att den ska lossna. Men det vet jag att det kändes som för någon vecka sen med.

Jag drömmer så konstiga saker. I natt drömde jag att jag blev stoppad på gatan i ett fullt aktivt krig av att en kvinna frågade vad vi väntade. Jag sa att det vet vi inte, men att vi antagligen får reda på det den 13 maj men att det känns som en evighet dit. 

Då drog hon in mig i en gränd, drog fram en ultraljudsmaskin och sa ”nej gud så länge kan vi inte vänta” och la mig på marken för att ta reda på könet på bebisen.

Hon visade mig att bebisen hade en pung och hela kalaset. Sa att det är en pojk och sen packade vi ihop och kriget var över. 

Så himla märkligt, min magkänsla har länge sagt att det är en pojke. Men att jag nu även drömmer att det är det känns som ett skämt. Det är antagligen därför en tjej. 

Det sägs ju att man ska kunna se från typ nu? Vecka 16. Jag vill så gärna boka ett ultraljud för att se bebisen igen, men det känns som att man kan lägga dom pengarna på något vettigare. Vi har ju faktiskt en bokad tid till rutinultraljudet den 13 maj.

Vi får se om vi ser något kön då! Jag känner mig själv. Jag behöver veta. Jag blir lite lugnare av att veta vad som faktiskt ligger där inne. Det är nog en kontroll sak. Jag förstår mig inte på de som inte vill veta innan födseln. Tro mig, det blir lagom mycket överraskning att se om det kommer ut en välskapt människa. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *