Min Gravidhälsa är det bästa jag stött på, på länge!

Inlägget är i samarbete med wellow.se.

I måndags beställde jag en analys av mina blodvärden genom tjänsten ”Min Gravidhälsa” som Wellow.se erbjuder. Alltså först och främst – Va mycket som hänt sen jag var gravid med Isabel 2013/2014. Jag blir helt glad i hela själen!

Vad är det här nu då? Jo men såhär är det. MVC i all ära, superbra och jag har fått en BM som verkligen tar mig på allvar och gör mig trygg i min resa som gravid. Men jag har haft så mycket problem under mina tidigare graviditeter som jag vill göra allt i min makt för att slippa under denna. Det är viktigt för mig att jag ser till att göra allt jag kan den här gången. Allt jag kan för att må så bra som möjligt, ha så stor koll som möjligt och känna mig så trygg som jag bara kan.

Analysen som man gör genom Wellow kollar fler saker än vad MVC gör. Inte för att man måste, utan för att man kan och för att man om man ser avvikelser, kan se till att skapa så bra förutsättningar som det går i tid. 

Man tittar bland annat på:

  • Balansen i vitamin- och mineralintag
  • Kroppens ämnesomsättning
  • Blodstatus (ex. Järnbrist)
  • Glukos (ex. Graviddiabetes)

Här förklarar Wellow själva testet på sin hemsida!

När jag väntade mitt första barn, Isabel så gick jag upp 42,5 kilo. Det är liksom dubbelt så mycket som hon idag, vid fem års ålder väger. När jag väntade lillasyster var jag så beslutsam om att inte gå upp lika mycket, men gick ändå upp 22 kilo och slutade på exakt samma vikt som under första.

Man kollade om jag hade graviddiabetes under andra graviditeten, men nix. Man kollade aldrig min ämnesomsättning. Den delen ska bli extra intressant att se om den ser normal ut denna gången. Hela sista meningen på bilden från Wellows hemsida ovanför är så intressant ”Symptom som trötthet, nedstämdhet och energilöst kan vara tecken på att någon av de markörer vi analyserar har onormala nivårer”.

Jag kan inte låta bli att tänka tanken ”tänk om det här hade presenterats för mig under mina tidigare graviditeter”. Tänk om man hade hittat något som man kunde åtgärda som hade gjort att jag INTE hade behövt må så fruktansvärt dåligt som jag gjorde, under båda. 

I måndags beställde jag alltså analysen via hemsidan (HÄR!) och i morse begav jag mig till ett labb här i närheten på drop in för att ta proverna. Det enda jag behövde ha med mig var ID och remissen skickades elektroniskt.

Alltså det var så smidigt. Jag tog en kölapp, satte mig ner och väntade lite och helt plötsligt var det min tur och 2 minuter senare var jag klar. 

Nu väntar vi med spänning på resultaten, eller hur! Jag tänker såklart dela med mig av de och jag hoppas att de ser bra ut. Men om de inte ser ut som de bör så kommer det kännas ÄNNU bättre att jag faktiskt gör det här!

Som jag skrev tidigare, MVC i all ära. Vår sjukvård är toppen för oss gravida. Men kan man göra mer, så gör jag gärna det. Den här gången är det ju som sagt JAG som äger min graviditet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *