Tisdagen som skapades för att jag skulle misslyckas

Jag har på riktigt misslyckats med de mesta jag försökt mig på idag. Det är inte så att jag tycker att ni ska tycka synd om mig, jag känner bara lite att ”va fan”.

I morse var jag en riktig skit mamma som mest skrek och var otrevlig. Ja, till och med jag som verkar så himla bra på att vara mamma (ingenting jag själv utnämnt mig till, utan något ni om och om igen gulligt nog konstaterar för mig) är inte det alla gånger. Jag är också trött. Jag är också stressad. Jag försöker också att få livet att fungera, precis som alla ni andra.

Jag hade så dåligt samvete när jag åkte från förskolan i morse. Men som livet är så hann jag knappt tänka mer på det. Jsg hade ju en föreläsning som jag redan var sen till.

Vet ni, det här grundar egentligen i att jag är sämst på morgonrutinerna för tjejerna. Vi kör ju uppdelat här hemma, för att kunna göra det så bra som möjligt för tjejerna. Andreas tar morgonen och lämnar innan jobbet och jag tar eftermiddagen med hämtning och sen kvällen och nattningen. Det funkar bra! Det blir bara struligt för mig när Andreas reser och jag ska lösa båda delarna. Jag blir trött helt enkelt.

Nog om det. Jag bad om ursäkt till Isabel när jag hämtade henne och lät dem välja mat på Coop.

Nu kommer vi till nästa misslyckande. Någon av er som känner igen denna?

Ja, det stämmer. Det är ViktVäktarnas ”välkommen tillbaka pepp”. Förra veckan inser jag att jag fortfarande är med i vikt väktarna. Lite halv korkat att jag inte sa upp det efter bröllopet men så var det. Det såg jag som ett litet tecken på att jag kanske borde börja. Ta tag i det igen. Dom har ju ”mammapeppen” nu som jag tycker känns lite kul.

Sagt och gjort. Jag bestämde mig för att börja idag. Jag vägde matlådan som jag gjorde i ordning i går och var as pepp. Jag planerade min mat. Det här skulle bli perfekt!

Allt gick bra. Tills jag stod på Coop och fick syn på torkade fikon som en värdinna till mig smaskade i sig i förra veckan samtidigt som hon berättade hur goda dom var. Perfekt igen tänkte jag! Jag har ju godisförbud fram till julafton (en annan historia) men lite torkade fikon hade ju varit gott.

När vi kom hem så var planen att jag skulle ära gröt. Vilket jag påbörjade. Men energin var på noll och för att inte bli den där skitnödiga mamma som bara skriker åt sina barn igen då började jag hetsäta torkade fikon. Madeleine hade rätt, dom var goda.

Jag kände där för en microsekund att jag hade gjort ett bra medvetet val. Åt min gröt. Skulle registrera den och fikonen i appen och höll på att ramla av stolen. Torkade fikon är verkligen inte viktväktar vänliga. Jag tro att 1 fikon var sådär 3 points. Jag hade vid den tidpunkten nästan klämt hela påsen.

Det hela slutade med att jag gav upp och tog två rostmackor.

Jag tror att jag försöker igen i morgon. Jag har ju aldrig riktigt varit den som ger upp. Jag pausar bara. Men usch vilken dag. Tjejerna sover i vår säng som vanligt när Andreas är i väg och jag har inte ens orkat mig upp igen efter nattningen.

Tisdagen som bestod av misslyckanden. Kul. Men det betyder egentligen bara en sak, i morgon kan BARA bli bättre.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *