Chokladbollar utan tillsatt socker! 

Chokladbollar
Chokladbollar utan tillsatt socker

För en vecka sen bestämde jag mig för att sluta med vitt socker året ut. Varför? För att jag vet att jag inte mår bra av att äta socker (vilket ingen människa egentligen gör). Det hämmar även mina försök till att nå min målvikt som jag nu har kämpat med sen vår Mini kom. Mini blir för övrigt två vid årskiftet. Its time att gå i mål så att säga.

En vecka har gått! Och det har gått bra. Jag hade huvudvärk de första fyra dagarna men sen har det flytit på. Det är klurigt då det är socker i typ allt som är färdig producerat. Men all fika har jag bara helt enkelt tackat nej till.

I fredags gjorde jag dessutom dessa URGODA chokladbollar som gick hem hos hela familjen!

Recept;

Ni som känner mig väl vet att jag inte använder mått när jag lagar mat eller bakar om jag inte måste så ni får helt enkelt känna er fram. Måtten i receptet är mer som riktlinjer. När ni tycker att smaken är bra och konsistensen är så som ni förväntar er att chokladbollar ska ha, då är dom klara att rulla!

Ca 12-15 färska dadlar (urkärnade)

Ca 0,5 dl Nick’s chokladdrycks pulver (finns i välsorterade matbutiker eller hälsokost affärer bland annat)

Ca 150gram smör (rumstempererat eller lite lite värmt i micron så att det är mjukt)

Ca 5 dl havregryn

Ca 1 dl kakao

 

Rulla dom i kokos och ställ i kylen. Sen är det bara att fika!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *